fbpx

Zonnepanelen op een leien dak

Als Solarized, de specialist in de installatie van zonnepanelen, weten we dat zonnepanelen een geweldige manier zijn om duurzame energie op te wekken. Maar wat als je dak bedekt is met leien? Kunnen zonnepanelen op een leien dak worden geïnstalleerd? Ja, dat kan, maar er zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat niet alle zonnepanelen geschikt zijn voor een leien dak. Bij Solarized hebben we ervaring met het installeren van zonnepanelen op leien daken en weten we welke panelen het beste werken met dit type dakbedekking.

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden bij het installeren van zonnepanelen op een leien dak is dat de installatie anders kan zijn dan op andere soorten dakbedekking. Bij Solarized passen we onze bevestigingssystemen aan om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen stevig op hun plaats blijven zitten en niet beschadigd raken door wind of regen.

Er zijn verschillende soorten bevestigingssystemen die we kunnen gebruiken bij het installeren van zonnepanelen op een leien dak. Een veelvoorkomende methode is het gebruik van een aluminium frame dat direct op de leien wordt bevestigd en waar de zonnepanelen op worden gemonteerd. Een ander type bevestigingssysteem is het gebruik van klemmen die aan de onderkant van de leien worden bevestigd, waardoor de zonnepanelen veilig op hun plaats worden gehouden.

Naast het kiezen van de juiste bevestigingssystemen, inspecteren we ook de kwaliteit van de leien voordat we de zonnepanelen installeren. Zonnepanelen zijn zwaar en kunnen het dak belasten als de leien niet sterk genoeg zijn. Het is daarom belangrijk om het dak te laten inspecteren voordat de zonnepanelen worden geïnstalleerd om er zeker van te zijn dat het dak in goede staat verkeert en geschikt is voor zonnepanelen.

Tot slot is het belangrijk om een gekwalificeerde installateur zoals Solarized te vinden die ervaring heeft met het installeren van zonnepanelen op leien daken. Dit zal ervoor zorgen dat de zonnepanelen veilig en correct worden geïnstalleerd en dat ze optimaal functioneren om de meest efficiënte energieproductie te garanderen.

In conclusie, het installeren van zonnepanelen op een leien dak is zeker mogelijk, maar het vereist wel de juiste expertise en apparatuur om ervoor te zorgen dat het veilig en effectief gebeurt. Door een ervaren installateur te vinden en de juiste bevestigingssystemen te kiezen, kunnen zonnepanelen op een leien dak een geweldige manier zijn om duurzame energie op te wekken en geld te besparen op je energierekening.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nieuwste berichten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de energie transitie.