fbpx

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Als Solarized, dé installateur van zonnepanelen, begrijpen wij dat de hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt thuis afhangt van verschillende factoren. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van je huis, je energieverbruik en de hoeveelheid zonlicht die jouw regio ontvangt om het aantal zonnepanelen te bepalen dat je nodig hebt om jouw energieverbruik te dekken.

Een goede manier om te beginnen is door te kijken naar je jaarlijkse energierekening en de totale hoeveelheid kilowattuur (kWh) die je verbruikt. Dit geeft je een idee van hoeveel energie je nodig hebt om te produceren met onze zonnepanelen. Gemiddeld produceert een zonnepaneel ongeveer 250 watt aan vermogen. Dit betekent dat je ongeveer 16 zonnepanelen nodig hebt van Solarized om 4.000 kWh per jaar te produceren.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de beschikbare ruimte die je hebt om zonnepanelen te installeren. Elk zonnepaneel heeft een oppervlakte van ongeveer 1,6 vierkante meter. Dit betekent dat je minstens 25,6 vierkante meter aan beschikbare ruimte nodig hebt om 16 zonnepanelen van Solarized te installeren.

De hoeveelheid zonlicht die jouw regio ontvangt, speelt ook een rol bij het bepalen van de hoeveelheid zonnepanelen die je nodig hebt. Regio’s met minder zonlicht hebben meer zonnepanelen nodig om dezelfde hoeveelheid energie op te wekken als regio’s met meer zonlicht. Als je in een regio met minder zonlicht woont, kan het dus zijn dat je meer zonnepanelen van Solarized nodig hebt om jouw energieverbruik te dekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt thuis kan variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie en behoeften. Bij Solarized staan onze professionele installateurs klaar om je te helpen bij het bepalen van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om jouw energieverbruik te dekken en om je een nauwkeurige schatting te geven van de kosten.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nieuwste berichten

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over de energie transitie.