fbpx

Maak je digitale meter slim.

De digitale meters in combinatie met een energiebeheersysteem leveren voordelen op voor jou als eindklant. Ze beschikken over gebruikerspoorten waaraan toepassingen kunnen worden gekoppeld die je een beter zicht geven op uw dagelijkse gebruik. Ze kunnen ook mogelijkheden bieden om je elektronische toestellen slim aan te sturen in combinatie met zonnepanelen en/of een thuisbatterij.

Slim aansturen van je elektrische apparaten.

Op de gebruikerspoorten van uw slimme meter (P1 en/of S1) kan een energiebeheersysteem worden aangesloten. Concreet gaat het om apps, slimme thermostaten of andere toestellen waarmee u uw energiegebruik actief kunt beheren, rekening houdend met uw gedrag, comfort en eventuele lokale energieproductie. Zo’n toepassingen heten in het jargon ‘HEMS’ (Home Energy Management System) of ‘CEMS’ (Customer Energy Management System).

Onze slimme aanpak.

1. Plaatsbezoek

Onze Solarized energie adviseur komt langs voor een persoonlijk gesprek waarbij we de specifieke huidige én mogelijk toekomstige situatie in kaart brengen.

2. Offerte

Op basis van je huidige en toekomstige wensen doen wij een voorstel. Wij luisteren érg goed, dus verwacht je aan een scherp, eerlijk en transparante offerte.

3. Installatie

Wij zoeken samen naar de ideale dag en tijd zodat ons gespecialiseerd installatieteam langs kan komen. We werken secuur en laten als perfect en netjes achter.

4. Dagelijkse monitoring

Om een gegarandeerde 'uptime' te kunnen leveren, zorgen wij dat je systeem constant gemonitord worden zodat je zonder problemen jouw elektrische apparaten kan aansturen.

Neem contact op

Waarom al meer dan 1500 huishoudens voor ons kozen.

FAQ

Vaak gestelde vragen.

Het is best eenvoudig: je huishoudelijke apparaten worden automatisch ingeschakeld wanneer de zon schijnt en er voldoende energie wordt opgewekt. Ongeacht of u daadwerkelijk thuis bent of niet.

De kost hangt af van het type oplossing, de inbegrepen functionaliteiten en de mogelijkheden om door de meetinformatie te navigeren.

Voor een instapmodel betaal je tussen 50 en 90 euro. Kies je voor een toepassing die ook als slimme thermostaat fungeert, dan loopt het prijskaartje op richting enkele honderden euro’s. Daarnaast zijn er ook abonnementsformules mogelijk, waarbij energiemonitoring bijvoorbeeld 24 euro per jaar kost.

Een energiebeheersysteem helpt je om de stijgende energiekosten te drukken en je zelfverbruik te optimaliseren door de geproduceerde hernieuwbare energie volledig te benutten. Daarvoor heb je bruikbare realtime-inzichten nodig en moet je de energiestromen in je huis kunnen automatiseren. Toestellen moeten automatisch worden in- of uitgeschakeld wanneer de productie erg hoog of laag is en overschotten moeten worden opgeslagen voor later. 

Energiebeheersysteem

Download onze brochure.